Alla inlägg den 5 april 2008

Av Folke - 5 april 2008 19:26

I torsdags fyllde Janne på anra våningen år. Vi hade en stor fest med skattjakt och diverse andra aktiviteter. Det var en mycket lyckad fest, troligtvis den roligaste vi haft sen vi flyttade hit. Tyvärr var det dock så att vi hade skola dagen efter vilket gjorde allting mycket jobbigt. Det var inte direkt A-laget som spelade för TET-klassen dagen efter.


I instruktionerna för fredagens åtta-timmarslektion stod det "You are going to build your dream school". Ett vanligt misstag som belgare och holländare ofta begår när de pratar och skriver är att de missförstår i vilka sammanhang man verkligen kan använda orden "build" och "make". De gillar att säga "We're building a party on the second floor tonight" när det är fest på andra våningen eller så säger de gärna "I made many pictures yesterday" och då menar de inte att de målade massa bilder utan de menar att de fotograferade mycket. Hur som helst, av denna anledning trodde jag inte att vi bokstavligen talat skulle "bygga" en skola utan snarare att vi skulle prata lite om drömskolor och så vidare. Men ack så fel jag hade! Vi skulle verkligen bygga en skola.


Först satte vår grupp sig ner och diskuterade igenom läroplan och skolans syfte och dylikt, och sen tog vi en paus och gick till cafeterian. När jag såg över den bakfulla skara som skulle bygga framtidens skola med äggkartonger, tråd, rispapper och toarullar trodde jag aldrig att det skulle gå. Men men, det blev ju snarare hur bra som helst! Nedan kan ni ju själv bedöma! (Observera den fina skate-parken med tillhörande UFC-bur och lekparken som jag och Jesper har gjort)


Ovido - Quiz & Flashcards