Alla inlägg den 3 april 2008

Av Folke - 3 april 2008 16:39

Loggan ovan tillhör inte nån holländsk kopia av Sprite utan den sitter på varenda sopbil i Nijmegen. Man blir rätt förbryllad när det kommer en lastbil körande som ser ut att leverera dryck för ett bryggeri men istället har två gubbar hängande längst bak och stannar vid varje soptunna.


Idag när jag cyklade hem körde jag förbi en sån bil och snöade in lite på den här Coca-Colareklamen som visar hur en kille stoppar in ett mynt i en läskautomat och så får man se hur myntet faller ner i en animerad fantasivärld och sätter igång en lång tillverkning av en Coke.


Hur som helst, hur skulle den reklamen se ut egentligen om Coca-Cola var ett sopföretag? Tänk er själva, en kille stoppar går ut med soporna och stoppar ner dem i soplådan och vips får man följa med in i sopornas magiska värld och se på när de transporteras, sorteras och återvinns, allt ackompanierat av glad och harmonisk musik. Coca-cola tar soporna på allvar och varje enskild soppåse behandlas som en individ och ges kärlek. Små söta håriga tussar med stora läppar pussar soppåsen, snögubbar mals ner för att bana väg för återvinningen och pingviner får sig en knäpp på nosen (klimatanspelning här kanske?). Till sist är det en spektakulär parad uppe bland molnen med en stor orkester orkester och färgglada fyrverkerier för att följa soppåsen den sista vägen innan den till slut kommer ut i verkliga världen igen och dumpas av en sopgubbe i Coca-Colatröja på ett sopberg någonstans långt borta.


Ovido - Quiz & Flashcards